Yemek Pişirirken Kullanılan Suyun Önemi

Yemek Pişirirken Kullanılan Suyun Önemi
Türk mutfağı, zengin çeşitliliğe sahip olmasının yanında lezzete de oldukça önem verir. Evlerde pişen yemeklerde hep lezzetin tariflerin sırlarından, kullanılan malzemelerin tazeliğinden, kullanılan yağın kalitesinden olduğu düşünülür. En iyi pişirme yöntemleriyle, en güzel malzemelerle, en gizli tariflerle her gün çeşit çeşit pişen yemeklerin lezzetli olmasında çok önemli olan bir etken daha var. Yemeklerin pişmesinde kullanılan su ve bu suyun su kalitesi aslında lezzeti veren en önemli etken.

Pişirilen yemeklerde şebeke suyu veya kalitesiz su kullanılması içerdiği maddelerden ve kötü kokusundan ötürü fark etmeden yemeklerin kalitesini, lezzetini oldukça etkiler. Suda bulunan klor miktarı yemeğin tadını bozar. Kaynatılan şebeke suyu, aslında bilindiği gibi hiçbir şekilde kaynatılınca sağlıklı hale gelmez. Kaynatılan suda zararlı maddelerin kısmen yok olmasının yanı sıra faydalı olan maddelerin de kaybı yaşanır ve kaynatarak yeterli arındırma da sağlanamaz. Lezzeti bozmanın yanı sıra, şebeke suyu kullanarak ağır metaller ve benzer kirletici maddeler insan sağlığına da oldukça zararlıdır.

Yemeklerde kullanılacak suyun bakterilerden, ağır metallerden, virüs ve klor gibi vücuda alınmasının zararlı olduğu birçok maddelerden ayrıştırılması gerekmektedir. Arıtma su filtre sistemlerinden sadece mineraller, kalsiyum ve magnezyum gibi insan bedeninin ihtiyaç duyduğu faydalı maddeler geçer.

En önemlisi bu suyun kalitesinin yanında, yemeklerimize asıl lezzeti verecek suyun arıtılmasında kullanılacak filtre sistemleri, filtreleme teknolojisi ve filtre kalitesi. Her arıtılmış su sağlıklı değildir. Her filtre sistemi aynı kalitede değildir. Suyun kalitesi bu etkenlere bağlı olarak yükselir. Markanızı dikkatle seçmeniz gerekmektedir. Evinizde içeceğiniz, yemeklerinizin lezzetine lezzet katmak için kullanacağınız, çayınızı demleyip kahvenizi pişireceğiniz suyun yüksek mineralli, kaliteli ve lezzetli olmasını Sulax Su Arıtma Sistemleri ile sağlayabilirsiniz.
Etiketler: Blog İçeriği
Kasım 16, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR