Çocuklara Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

Çocuklara Su İçme Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?
Çocuk yaşta öğrenilenler ve kazanılan alışkanlıklar ömür boyu kalıcı olurlar. Bu sebeple çocuklarınızın temel eğitimlerini küçük yaşlardayken tamamlamak büyüdüklerinde de kalıcı alışkanlıklar kazanmış olmalarını sağlar. Temel eğitimin yanında da çocuklarınızın gelişimlerini de takip etmek ve bu gelişimlere destek olmanız oldukça önemlidir. Su, tüm vücut sağlığının en temelinde gelen maddedir. Su, vücuttaki tüm sistemlerin, hücrelerin ve organların fonksiyonlarını yerine getirmeleri için en büyük ihtiyaçtır.

Su kaybıyla artan solunumun yanında, terleme ve idrara çıkma azalır ve vücut gerçekleştirmesi gereken toksinleri vücuttan atamamaya başlar. Bunların sonunca az su tüketen çocuklarda dikkatsizlik, halsizlik oluşur ve öğrenme bozuklukları başlar.

Çocukların günlük su ihtiyaçları hareket, terleme veya metabolizma durumlarına göre değişse de 4-6 yaş aralığında 0,8-1,2 litre, 7-9 yaşlarında 1-1,5 litre, 10-13 yaşlarında 2 litre ve üzeri en az tüketmeleri gereken su miktarıdır. Bu miktarlar vücut sağlıkları için oldukça önemlidir. Ancak çoğu çocuk eğer küçüklüğünden alışkanlık kazanmadıysa su içmekten kaçınabilir.

Küçük yaşlarda su içme alışkanlığını çocuklarınıza oyunlaştırarak kazandırabilirsiniz. Örneğin oyun saatlerindeyken, her oyun arasında, diğer oyuncaklarıyla oynaması için önce hemen su içmesi gerektiğini öğretebilirsiniz. Çocuğunuza, oyun oynarken terlediğini, yorulduğunu bu sebeple oyun oynamaya devam etmek istiyorsa eğer su içerek güçlenebileceğini anlatarak öğretebilirsiniz. Bir başka yöntem ise eğer su içmeyi her şekilde reddediyorsa, sularına sevdiği meyveleri doğrayabilirsiniz ve birkaç damla meyve suyunu sıkıp katabilirsiniz. Bu meyveler hem çocuklarınızın sularına tat verir hem de suyun içinde değişik renkler olması çocuğunuzun ilgisini çekebilir.

Bunun yanı sıra kullandığınız bardakların ve şişelerin renkli veya sevdiği çizgi karakterli olması ile de çocuklarınızın dikkatlerini çekebilirsiniz. Ancak bu ürünleri de seçerken çocuklarınızın sağlığı için, plastik olmamalarına özen göstermeniz gerekmektedir. Bu bardak veya şişeleri çocuklarınızın kolay görebileceği yerlerde de bulundurmaya özen gösterin ki dikkatlerini çeksin ve su içmeyi sürekli hatırlasınlar.

Çocuklarınıza uyandığı gibi su içmeyi de öğretebilirsiniz. Her sabah uyandığında içtiği bu su sayesinde metabolizması hızlanır, güne enerjik başlar. Siz de çocuğunuza bu suyu uyandığında içerse, gününün çok eğlenceli geçeceğini anlatarak, onu su içmeye teşvik edebilirsiniz. Aslında en önemlisi bu kazandırılmak istenen alışkanlıkların oyun haline getirilmesi, çocuğunuza su içmezsen büyüyemezsin demek yerine eğer su içersen güçlenirsin ve bir sonraki oyununu daha çok oynarsın, su içersen eğer günün çok güzel geçer gibi temeli olumlu cümleler kurarak onları teşvik edebilirsiniz.

Çocuklarınıza su içme alışkanlığını kazandırmanızın yanında, çocuğunuza içirdiğiniz suyun kalitesi de önemlidir. Hem kendi hem de çocuklarınızın sağlığı için, Sulax Su Arıtma Sistemleri ile arıtılmış, filtre sistemleri ile zararlı bakterilerden arındırılmış suyu tercih ederek yüksek derecede mineral, kalsiyum ve magnezyum içeren suları gönül rahatlığı ile içebilirsiniz.
Etiketler: Blog İçeriği
Kasım 01, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR