Pişirmede Kullanılan Suyun Önemi

Türk mutfağı sadece zengin bir çeşitliliğe sahip olmakla kalmayıp aynı zamanda lezzete de büyük önem verir. Evde yemek pişirirken, yemeklerin lezzetinin tariflerin sırlarından, malzemelerin tazeliğinden ve kullanılan yağın kalitesinden geldiğine inanılır. Her gün lezzetli yemekler yapmak için en iyi pişirme yöntemleri, en kaliteli malzemeler ve en gizli tarifler önemli olsa da, bir başka önemli faktör daha vardır: yemek pişirmek için kullanılan su ve bu suyun kalitesi.
Pişirilen yemeklerde musluk suyu veya düşük kaliteli su kullanmak, içerdiği maddeler ve hoş olmayan kokusu nedeniyle yemeğin kalitesini ve lezzetini önemli ölçüde etkiler. Sudaki klor içeriği yemeğin tadını bozar. Bilindiği gibi musluk suyunu kaynatmak onu hiçbir şekilde sağlıklı yapmaz. Musluk suyunu kaynatmak bazı zararlı maddeleri yok edebilirken, faydalı olanlar da kaybolur ve kaynatmayla yeterli arınma sağlanamaz. Musluk suyunu kullanmak lezzeti bozmanın yanı sıra içerdiği ağır metaller ve benzeri kirleticiler nedeniyle insan sağlığına da zararlı olabilir.
Yemek pişirmede kullanılan su, bakterilerden, ağır metallerden, virüslerden, klordan ve diğer birçok zararlı maddeden arındırılmalıdır. Sadece insan vücudunun ihtiyaç duyduğu mineraller, kalsiyum ve magnezyum gibi yararlı maddeler su filtrasyon sistemlerinden geçer.
En önemlisi, suyun kalitesinin yanı sıra, yemeklere gerçek lezzetini veren suyu arıtmak için kullanılan filtrasyon sistemleri, filtreleme teknolojisi ve filtre kalitesi de önemli faktörlerdir. Tüm arıtılmış sular sağlıklı değildir. Tüm filtrasyon sistemleri aynı kalitede değildir. Suyun kalitesi bu faktörlere bağlıdır. Markanızı dikkatli seçmeniz gerekir. Sulax Su Arıtma Sistemleri ile içtiğiniz suyun, yemeklerinizin lezzetini artırmak için kullandığınız suyun ve çay ve kahve pişirmek için kullandığınız suyun mineral açısından zengin, kaliteli ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.
Listeye dön